Erősödik az atlétika a XV. kerületben

  21 Feb 2013


Átadták a Budai II László Stadion Széchenyi tér felőli lelátója alatt levő atlétikai futó­folyosót – olvasható a XV. kerület honlapján.
Ezzel pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a REAC SISE szeptemberben alakult atlétikai szakosztálya. Szegvári Katalin szakosztályvezető elmondta, hogy a körülbelül 44 méter hosszúságú futófolyosón lehetőségük nyílik a rövidtávú sprintek és a rajtok gyakorlására, valamint a 30 méteres időmérő futásokra. Ezenkívül hosszabb futásokkal, lépcsőzésekkel és kondicionáló tréningekkel egészítik ki a téli edzéseket.
Az atlétikai szakosztály életében azonban nem csak a korábban raktárnak használt létesítmény megnyitása számít újdonságnak. Az egyesület ugyanis leigazolta Szöllősné Patinszky Andreát, a Szent Korona Általános Iskola testnevelőjét, az UTE korábbi atlétaedzőjét, akivel együtt hét utánpótláskorú versenyző is átigazolt Rákospalotára. Ők már az idei szabadtéri szezonban jó eredményeket érhetnek el. Emellett hamarosan elkezdődik a kerületi óvodások toborzása is.